Dušené koleno na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

větší vepřové koleno
3 cibule
česnek-čím víc, tím líp
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hotová tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostím (někdo dělá vcelku) a nakrájím na nepravidelné plátky. Do hrnce dám olej a na něm osmahnu na kostky nakrájenou cibuli. Když je tak akorát, vložím na ní maso, osolím opepřím a opékám. Když se maso zatáhne, podliji vodou a pod poklicí dusím půl hodiny. Potom přidám utřený česnek a dusím doměkka.

  2. Když je maso měkké, vyndám ho z hrnce a dodělám šťávu za pomoci tmavé jíšky. Když je hotová, znovu do ní vložím maso a nechám ještě tak pět minut povařit, aby se chuť dostala do masa.

  3. Jako přílohu mám nejraději bramborový knedlík a kyselé zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!