Dušené koleno na česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- větší vepřové koleno
- 3 cibule
- česnek-čím víc, tím líp
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- hotová tmavá jíška
Postup Dušené koleno na česneku
Postup přípravy receptu
-
Koleno vykostím (někdo dělá vcelku) a nakrájím na nepravidelné plátky. Do hrnce dám olej a na něm osmahnu na kostky nakrájenou cibuli. Když je tak akorát, vložím na ní maso, osolím opepřím a opékám. Když se maso zatáhne, podliji vodou a pod poklicí dusím půl hodiny. Potom přidám utřený česnek a dusím doměkka.
Když je maso měkké, vyndám ho z hrnce a dodělám šťávu za pomoci tmavé jíšky. Když je hotová, znovu do ní vložím maso a nechám ještě tak pět minut povařit, aby se chuť dostala do masa.
Jako přílohu mám nejraději bramborový knedlík a kyselé zelí.