Králík na čekance a fenyklu
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 5 hřbetů z králíka (je možné i kuřecí maso)
- 1 čekanka
- 1 fenykl
- 1 mrkev
- 2 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- bobkový list
- pepř
- jalovec
- sůl
Postup Králík na čekance a fenyklu
Postup přípravy receptu
-
Čekanku, fenykl, mrkev a cibuli pokrájím a dám do pekáčku. Přidám koření a na to naskládám maso. Osolím a na každý kousíček masa naliji lžičku olivového oleje. Podliji vývarem a pekáček zakryji alobalem.
Peču na 180°C cca 50 minut a pak ještě cca 20 minut odkryté. Podávám s vařenou rýží,do které přimíchám stejné množství vařené červené čočky.