Sekaná plněná těstovinami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

750 g mletého masa
2 housky z předchozího dne
200 ml hovězího vývaru
2 celá vajíčka
1 cibule
sůl
pepř
koření na mletá masa (nebo majoránka)
česnek podle libosti
trochu strouhanky
Na náplň:
80 g těstovin (před vařením)
1 lžíce másla
100 g strouhaného sýra
2 lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy receptu

  1. Do větší misky dáme mleté maso. Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku. K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na mletá masa) a nakonec i housky, ze kterých vymačkáme co nejvíc mlíka, a všechno pořádně promícháme. Můžeme zahustit trochou strouhanky.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu do poloměkka. Scedíme je a necháme vychladnout.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje.

  4. Mleté maso rozetřeme na alobal ve vrstvě asi 2 cm, do středu položíme po celé délce těstoviny, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulkou a opepříme.

  5. Maso opatrně svineme a okraje spojíme tak, aby vznikla celistvá sekaná. Přeneseme i s alobalem, na kterém leží (nebalíme) do pekáčku, potřeme bílkem a dáme upéct do předehřáté trouby asi na 80 minut. Poléváme hovězím vývarem, aby maso nebylo vysušené. Vážně doporučuju, je to neuvěitleně dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!