Králičí stehna a restované portobelo
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 králičí stehna
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- olej na opečení
- bobkový list
- pepř
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 0,4 l bílého vína
- kmín
- špetka oregana
- špetka rozmarýnu
- plátek másla
- jarní cibulka
- 4 žampiony (portobello)
- olivový olej
- plátek másla
- špetka kmínu
- špetka majoránky
- sůl
- petrželová nať
Postup Králičí stehna a restované portobelo
Postup přípravy receptu
-
Stehna osolíme, opepříme, posypeme kmínem, zatáhneme na oleji a vyndáme je na talíř. Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky, opečeme na oleji dozlatova. Přidáme všechno koření při restování zeleniny.
Obsah pánve nalijeme do pekáčku, maso přidáme. Zalijeme vínem a pečeme 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 200 °C.
Portobello nakrájíme na širší plátky, rozpálíme pánev, dáme olivový olej, kousek másla, kmín, majoránku, sůl a restujeme asi 5 minut. Nakonec posypeme petrželí.
Podáváme s bramborovou kaší.