Králičí stehna a restované portobelo

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí stehna
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
olej na opečení
bobkový list
pepř
sůl
3 stroužky česneku
0,4 l bílého vína
kmín
špetka oregana
špetka rozmarýnu
plátek másla
jarní cibulka
4 žampiony (portobello)
olivový olej
plátek másla
špetka kmínu
špetka majoránky
sůl
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Stehna osolíme, opepříme, posypeme kmínem, zatáhneme na oleji a vyndáme je na talíř. Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky, opečeme na oleji dozlatova. Přidáme všechno koření při restování zeleniny.

  2. Obsah pánve nalijeme do pekáčku, maso přidáme. Zalijeme vínem a pečeme 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 200 °C.

  3. Portobello nakrájíme na širší plátky, rozpálíme pánev, dáme olivový olej, kousek másla, kmín, majoránku, sůl a restujeme asi 5 minut. Nakonec posypeme petrželí.

  4. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!