Králík v zelené paprice

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí maso
cibule
česnek
hořčice
5-8 zelených paprik
smažená sušená cibulka
adžika
římský kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kousky částečně vykostěných králičích zadních stehen a hřbetu důkladně okořeníme rozetřeným česnekem, kořením, hořčicí (raději kremžskou), složíme do pekáčku.

  2. Zasypeme pokrájenou zelenou paprikou (mně se vloudila i jedna červená kapie) a cibulí (asi dvěma) nakrájenou na čtvrtky. Pekáček přikryjeme a nejméně hodinu, klidně dvě, dusíme v troubě.

  3. Přidáme nejméně dvě hrsti smažené sušené cibulky a dalších několik stroužků pokrájeného česneku. Potom již v odkrytém pekáči pečeme do vysmahnutí. Podáváme s bramborovým knedlíkem, mně se nejvíc osvědčily tyto


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!