Králičí hřbety á la španělský ptáček
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 ks králičího hřbetu
- 1/2 větší bílé cibule
- 100 g uzeného špeku
- olej
- 1 kostka masoxu
- mletá červená paprika pálivá
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- 2 sterilované okurky
- 3 vejce
- 50 g salámu Vysočina
- 2 lžíce hladké mouky
- voda
Postup Králičí hřbety á la španělský ptáček
Postup přípravy receptu
-
Hřbety ze dvou králíků naporcuje na špalíčky velikosti asi půl palce a promneme je se solí a pálivou paprikou.
V tlakovém hrnci rozpálíme olej a dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak na tomto základě necháme zatáhnout kousky masa, a postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, salám a masox.
Podlijeme vodou a v zavřeném tlakáči“ dusíme na mírném plameni 30 minut od foukání. Po otevření hrnce přidáme nakrájené okurky, zamícháme hořčici, dolijeme vodu a zahustíme nasucho opraženou a vystydlou moukou.
20 minut provaříme a nakonec přidáme nasekaná natvrdo ovařená vejce. Podle chuti doostříme“ pepřem.