Kozí bradka
Recepty, PolévkySuroviny
- bílé hlávkové zelí
- slanina nebo kuřecí salám
- olej
- ocet
- polohrubá mouka
- 1 vejce
- 65 g másla
- pepř
- Vegeta
- 1 kuřecí bujon nebo masox
Postup Kozí bradka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme máslo a necháme na mírném plameni rozpustit, nakrájíme si zelí na menší kousky a dáme do hrnce, promícháme a podusíme 5 minut.
Potom zelí promícháme přidáme kostku masox, nebo kuřecího bujonu, podlijeme vařící vodou a necháme vařit dokud zelí nezměkně (cca 20 min).
Nakrájíme si slaninu na kostičky, osmažíme a dáme i s olejem do hrnce. Potom přidáme zásmažku, rozšlehané vajíčko, dochutíme pepřem a vegetou a přídáme lžičku octu.