Kotlety na víně a šalvěji s karamelizovanou hruškou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
2 hrušky
150 ml bílého vína
čerstvá šalvěj
1 PL + 1 KL studeného másla
2 lžíce cukru
olivový olej
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se při opékání nezkroutily. V pánvi rozehřejeme olej, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce podusíme, víno necháme vyvařit. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla a už nevaříme.

  2. Na menší pánvi rozehřejeme cukr, nepatrně podlijeme vodou, přidáme lžičku másla, vložíme čtvrtky oloupaných hrušek a velice krátce je podusíme - obalíme je vzniklým karamelem.

  3. Na talíře rozdělíme kotlety a obložíme je kousky hrušek. Jako příloha se velice dobře hodí rýže ochucená kari.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!