Kornouty temaki

Recepty, Ryby

Suroviny

10 plátků mořské řasy nori
1 hrnek sushi rýže
200 g čerstvého lososa
ledový salát
3 lžíce rýžového octa
cukr
sůl
wasabi křen
sójová omáčka k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme a smícháme s rýžovým octem, který jsme svařili s cukrem a solí (podle chuti).

  2. Necháme vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tácu.

  3. Plátky řasy rozpůlíme a lososa nařežeme na tenké proužky.

  4. Lososa položíme na list ledového salátu.

  5. Na řasu dáme malou hrstičku rýže (1-2 lžíce), kterou předtím v ruce zmáčkneme, přidáme list salátu s lososem a pevně zavineme do kornoutu.

  6. Podáváme s wasabi křenem a sójovou omáčkou k namáčení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!