Kornouty
Recepty, CukrovíSuroviny
- 270 g cukru moučka
- 120 g hladké mouky
- 6 ks bílků (asi 220g)
- 200 g mletých ořechů
- I. náplň:
- 2 vejce
- 200 g cukru moučka
- 250 g másla
- II. náplň:
- 150 g cukru moučka
- 150 g másla
- 150 g rozpušťené čokolády
- 2 vejce
Postup Kornouty
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a cukru ušleháme sníh, do kterého zamícháme mouku a ořechy.
Plechy vymažeme a vysypeme pol. moukou.
Připravíme si hrníček s vodou a 2 lžičky. Pomocí lžiček si vytváříme malé placičky, které upečeme (pokud se vám to lepí, lžičku namočte).
Z trouby potom vyndáváme po jednom placičky až když začnou růžovět okraje a hned balíme kornoutky (max po dvou kusech - trouba musí být stále zavřená, aby kornoutky při balení nepopraskaly). Pozor, pálí při tom prsty, tak opatrně.
Okraje kornoutků namáčíme do čokolády a dozdobíme krémem.
Bílý krém - vejce a cukr ušleháme v páře do zhoustnutí a dále šleháme do vychladnutí. Potom utřeme s máslem.
Tmavý krém - cukr utřeme se změklým máslem a vajíčky a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu.