Kornouty

Recepty, Cukroví

Suroviny

270 g cukru moučka
120 g hladké mouky
6 ks bílků (asi 220g)
200 g mletých ořechů
I. náplň:
2 vejce
200 g cukru moučka
250 g másla
II. náplň:
150 g cukru moučka
150 g másla
150 g rozpušťené čokolády
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme sníh, do kterého zamícháme mouku a ořechy.

  2. Plechy vymažeme a vysypeme pol. moukou.

  3. Připravíme si hrníček s vodou a 2 lžičky. Pomocí lžiček si vytváříme malé placičky, které upečeme (pokud se vám to lepí, lžičku namočte).

  4. Z trouby potom vyndáváme po jednom placičky až když začnou růžovět okraje a hned balíme kornoutky (max po dvou kusech - trouba musí být stále zavřená, aby kornoutky při balení nepopraskaly). Pozor, pálí při tom prsty, tak opatrně.

  5. Okraje kornoutků namáčíme do čokolády a dozdobíme krémem.

  6. Bílý krém - vejce a cukr ušleháme v páře do zhoustnutí a dále šleháme do vychladnutí. Potom utřeme s máslem.

  7. Tmavý krém - cukr utřeme se změklým máslem a vajíčky a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!