Nočky s rajčátky, cuketou a fenyklem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1/2 cukety
- cca 8 malých rajčátek
- slabší 1/2 fenyklu
- 2 stroužky česneku
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- snítka rozmarýnu
- grilovací koření dle chuti
- olivový olej nebo jiný olej dle potřeby
- 1 balení gnocchi
Postup Nočky s rajčátky, cuketou a fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Fenykl a cuketu nakrájejte na kostičky (loupat ji nemusíte), rajčátka na čtvrtiny.
Na česnek zatlačte čepelí nože, rozmáčkněte jej a podélně nakrájejte. Poprašte kořením a na lžíci olivového oleje vše pěkně zprudka opečte, trošku tím napodobíte gril.
Poté stáhněte na mírnější ohřev, podlijte smetanou (kdo rád vaří s vínem, ještě před podlitím se sem náramně hodí jedno nebo dvě drcnutí bílého).
Přidejte snítku rozmarýnu a společně pár minut povařte, dokud omáčka nezhoustne.
V případě potřeby větším strávníkům ještě dosolte nebo přidejte prolisovaný česnek.
Promíchejte s uvařenými noky.