Pohankové kornouty s jahodovým tvarohem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Palačinky:
- 200 g pohankové krupice
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- špetka soli
- 2 PL medu
- olej na potření pánve
- Náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 500 g čerstvých jahod
- cukr dle chuti
Postup Pohankové kornouty s jahodovým tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme med, sůl a pohankovou krupici.Promícháme a necháme 15 minut odpočinout.
Zatím část jahod rozmačkáme a smícháme s tvarohem. Pár jahod necháme na dozdobení a zbytek nakrájíme na kousky.
Kousky jahod smícháme s jahodovým tvarohem a dle chuti dosladíme.
Palačinkovou pánev rozehřejeme a potřeme olejem.
Děláme malé palačinky a opečeme dozlatova z obou stran. Ještě teplé palačinky do poloviny nakrojíme a srolujeme do kornoutku.
Hotové kornoutky naplníme jahodovým tvarohem, dozdobíme celými jahodami a servírujeme.