Kořeněná vepřová roládka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové karé
česnek
rozmarýn
římský kmín
koriandr
pepř
tymián
mletá paprika
červené víno
vývar
brusinková zavařenina
zakysaná smetana
listová petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Karé podélně rozřízneme a vytvoříme tak plát masa. Na náplň smícháme všechno koření (nejvíce je rozmarýnu) s prolisovaným česnekem a trochou oleje. Vzniklou hustou pastou potřeme maso, zabalíme jej do válečku, ovážeme potravinářským provázkem, zabalíme do potravinářské folie a dáme přes noc do ledničky.

  2. Maso na pekáčku opečeme ze všech stran a dáme péct. Hotové maso vyndáme, necháme odležet, připravíme si šťávu – výpek zalijeme červeným vínem a silným vývarem, přidáme pár lžic brusinkové zavařeniny a zredukujeme do konzistence hustého sirupu. Podáváme s hranolkami nebo pečenými bramborami a zakysanou smetanou s nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!