Kořeněná vepřová roládka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové karé
- česnek
- rozmarýn
- římský kmín
- koriandr
- pepř
- tymián
- mletá paprika
- červené víno
- vývar
- brusinková zavařenina
- zakysaná smetana
- listová petrželka
Postup Kořeněná vepřová roládka
Postup přípravy receptu
-
Karé podélně rozřízneme a vytvoříme tak plát masa. Na náplň smícháme všechno koření (nejvíce je rozmarýnu) s prolisovaným česnekem a trochou oleje. Vzniklou hustou pastou potřeme maso, zabalíme jej do válečku, ovážeme potravinářským provázkem, zabalíme do potravinářské folie a dáme přes noc do ledničky.
Maso na pekáčku opečeme ze všech stran a dáme péct. Hotové maso vyndáme, necháme odležet, připravíme si šťávu – výpek zalijeme červeným vínem a silným vývarem, přidáme pár lžic brusinkové zavařeniny a zredukujeme do konzistence hustého sirupu. Podáváme s hranolkami nebo pečenými bramborami a zakysanou smetanou s nasekanou petrželkou.