Kapr v pivní máslové marinádě
Recepty, RybySuroviny
- 1/2 kapra (filet nebo podkovy, jak kdo má rád)
- sůl
- Na marinádu:
- 200 ml černého piva (používám Svijany nebo Kozla)
- 3 PL rozpuštěného másla
- 3 rozmačkané stroužky česneku
- 1 malá cibule najemno nakrájená
- 3 KL sladké červené papriky
- 1 KL uzené papriky
- špetka chilli vloček
- rozmarýn
- petrželka
- libeček
Postup Kapr v pivní máslové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Filet kapra dostatečně osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku. Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes rybu. Necháme minimálně hodinu marinovat a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C. Jednoduché a chutné:-)