Kořeněná mrkvová polévka s rýží, mletým masem a smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

5 velkých mrkví (může být i víc)
1 větší cibule
2 hrsti rýže (nebo zbylé z předešlého dne)
1 velká hrst mletého masa
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky koriandru
1 bobkový list
pepř
100 ml smetany
zeleninový vývar
celerová nať
plátek másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno, na másle jí zesklovatíme, přidáme mrkve nakrájené na poloviční plátky a nadrobíme mleté maso, chvíli necháme osmažit a dusit.

  2. Pak zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme koření: zázvor, koriandr,bobkový list a pepř a pokud nemáme zbylou rýži, tak dáme 2 hrsti a necháme vařit.

  3. Po uvaření všechno promixujeme a kdo chce nechá si pár kousků mrkví na ozdobu, přidáme pokrájenou celerovou nať čerstvou, nebo nadrtíme sušenou a polévku dosolíme dle své chuti.

  4. Ještě dáme (pokud máme) uvařenou rýži. Nakonec přilijeme smetanu a ještě chvilku povaříme, polévka je mixováním hustá dost a komu by to nestačilo, může si jí ještě zahustit jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!