Korejský okurkový salát se sezamem
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 salátové okurky
- 1 lžíci sojové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíci cukru
- špetku chilli – doporučuje se 1/2 lžičky i více (pro první pokus stačí špetka)
- 1/4 lžičky sezanových semínek
- 1 jarní cibulku – pouze zelenou část
- špetku chilli vloček mletých
Postup Korejský okurkový salát se sezamem
Postup přípravy receptu
-
Okurku nakrájíme našikmo asi na 3 mm silné plátky. Smícháme sojovou omáčku s cukrem a octem, přidáme chilli a sezam. Necháme cukr dobře rozpustit. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kousky.
Cibulku přidáme k okurce a přelijeme směsí sojové omáčky a octa. Promícháme a jemně posypeme mletými chilli vločkami. Překryjeme potravinářskou fólií (nebo dáme do umělomotného boxu) a necháme minimálně 20 minut vychladit.