Margot dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
6 žloutků
6 bílků
170 g krystalového cukru
10 g vanilkového cukru
90 g hladké mouky
90 g polohrubé mouky
6 g kypřícího prášku
6 PL slunečnicového oleje
Krém:
900 ml mléka
3 ks prášku Zlatý klas
3 PL krystalového cukru
300 g čokolády Margot s chutí kokosu (nastrouhané na malém oku)
300 g změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek. Pečeme při 160 ° C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta. Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení. Vychladlý korpus rozřízneme na tři části. Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a k zdobení.

  2. Uvaříme pudink z mléka, cukru a Zlatého klasu. Necháme ho vychladnout. Kdyby se v něm objevily boule, resp. kdyby moc ztuhl, tak ho před použitím prošleháme. Do vlažného pudinku přimícháme najemno nastrouhanou čokoládu Margot. Dále do změklého vyšlehaného másla postupně přidáváme pudink a krém prošleháme. Kdyby bylo potřeba, tak dochutíme práškovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!