Margot dort
Recepty, DortySuroviny
- Těsto:
- 6 žloutků
- 6 bílků
- 170 g krystalového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 90 g hladké mouky
- 90 g polohrubé mouky
- 6 g kypřícího prášku
- 6 PL slunečnicového oleje
- Krém:
- 900 ml mléka
- 3 ks prášku Zlatý klas
- 3 PL krystalového cukru
- 300 g čokolády Margot s chutí kokosu (nastrouhané na malém oku)
- 300 g změklého másla
Postup Margot dort
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek. Pečeme při 160 ° C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta. Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení. Vychladlý korpus rozřízneme na tři části. Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a k zdobení.
Uvaříme pudink z mléka, cukru a Zlatého klasu. Necháme ho vychladnout. Kdyby se v něm objevily boule, resp. kdyby moc ztuhl, tak ho před použitím prošleháme. Do vlažného pudinku přimícháme najemno nastrouhanou čokoládu Margot. Dále do změklého vyšlehaného másla postupně přidáváme pudink a krém prošleháme. Kdyby bylo potřeba, tak dochutíme práškovým cukrem.