Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kachna
- 500 g sádla
- pepř
- sůl
- 1/2 paličky česneku
- několik větviček tymiánu
- 500 ml masového vývaru
- 1-2 lžíce hladké mouky
Postup Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Kachnu rozporcujeme, osolíme, opepříme, uložíme do nádoby s pokličkou vhodné do trouby. Maso posypeme nasekaným česnekem a obložíme tymiánem. Necháme v chladu odležet do druhého dne.
Troubu předehřejeme na 130°C. V kastrolku roztavíme sádlo, ale nevaříme. Porce kachny přelijeme sádlem tak, aby byly zcela potopené, přiklopíme a vložíme do trouby na 4 hodiny. Maso vyndáme, přendáme na plech a při 200°C necháme opéct kůrčičku.
Slijeme většinu sádla a v kastrole ponecháme výpek, který odvaříme na tuk. Zasypeme moukou, zalijeme teplým vývarem a prováříme asi půl hodiny. Podáváme podle svých zvyklostí, my jsme měli karamelizované červené zelí na víně a opékané bramborové plátky.