Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachna
500 g sádla
pepř
sůl
1/2 paličky česneku
několik větviček tymiánu
500 ml masového vývaru
1-2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu rozporcujeme, osolíme, opepříme, uložíme do nádoby s pokličkou vhodné do trouby. Maso posypeme nasekaným česnekem a obložíme tymiánem. Necháme v chladu odležet do druhého dne.

  2. Troubu předehřejeme na 130°C. V kastrolku roztavíme sádlo, ale nevaříme. Porce kachny přelijeme sádlem tak, aby byly zcela potopené, přiklopíme a vložíme do trouby na 4 hodiny. Maso vyndáme, přendáme na plech a při 200°C necháme opéct kůrčičku.

  3. Slijeme většinu sádla a v kastrole ponecháme výpek, který odvaříme na tuk. Zasypeme moukou, zalijeme teplým vývarem a prováříme asi půl hodiny. Podáváme podle svých zvyklostí, my jsme měli karamelizované červené zelí na víně a opékané bramborové plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!