Salát z červeného zelí s kukuřicí a kuřecím masem

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g červeného zelí
200 -250 g kuřecího masa (zbylé vařené, pečené, grilované)
100 g konzervované kukuřice
1 jarní cibulka
Zálivka:
2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky octu (vinný, rýžový nebo jablečný)
1 -2 lžičky cukru dle chuti
špetka soli
čerstvě mletý pepř
zelená petrželka k servírování

Postup přípravy receptu

  1. Zelí zbavíme vrchních listů, části košťálu a postupně odebereme potřebné množství listů (zbylou část uchováme pro další použití, vydrží déle než rozkrojená půlka hlávky). Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat.

  2. Očištěné zelí nakrájíme nebo nastrouháme na jemné proužky a dáme do mísy. Přidáme nasekanou bílou část cibulky, okapanou kukuřici a maso nakrájené na velikost soust. Můžeme použít i čerstvé kuřecí prso, které nakrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti a orestujeme na oleji.

  3. V misce prošleháme vidličkou zálivku, majonézu nebo její část můžeme nahradit bílým jogurtem a vše promícháme. Salát podáváme posypaný nasekanou petrželkou a zelenou částí cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!