Salát z červeného zelí s kukuřicí a kuřecím masem
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g červeného zelí
- 200 -250 g kuřecího masa (zbylé vařené, pečené, grilované)
- 100 g konzervované kukuřice
- 1 jarní cibulka
- Zálivka:
- 2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky octu (vinný, rýžový nebo jablečný)
- 1 -2 lžičky cukru dle chuti
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř
- zelená petrželka k servírování
Postup Salát z červeného zelí s kukuřicí a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Zelí zbavíme vrchních listů, části košťálu a postupně odebereme potřebné množství listů (zbylou část uchováme pro další použití, vydrží déle než rozkrojená půlka hlávky). Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat.
Očištěné zelí nakrájíme nebo nastrouháme na jemné proužky a dáme do mísy. Přidáme nasekanou bílou část cibulky, okapanou kukuřici a maso nakrájené na velikost soust. Můžeme použít i čerstvé kuřecí prso, které nakrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti a orestujeme na oleji.
V misce prošleháme vidličkou zálivku, majonézu nebo její část můžeme nahradit bílým jogurtem a vše promícháme. Salát podáváme posypaný nasekanou petrželkou a zelenou částí cibulky.