Bábovka s arašídovým máslem a skořicí - Low Carb
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Suroviny:
- 100 g změklého másla
- 80 g granulovaného cukru (použila jsem Xylitol - tedy březový cukr)
- 60 g nesoleného arašídového másla
- 30 g kokosové mouky
- 3 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 1/2 lžičky skořice
- + máslo na vymazání formy, skořice na poprášení bábovky
Postup Bábovka s arašídovým máslem a skořicí - Low Carb
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravte formu na bábovku a důkladně ji vymažte máslem. Tato forma má průměr 21 cm. Pokud máte menší, použijte ji.
Do mísy od robota dejte máslo, arašídové máslo a cukr. Všechny suroviny šlehejte 4 minuty. Poté stěrkou objeďte mísu a znovu šlehejte, aby bylo vše vyšlehané rovnoměrně.
Dále do směsi přidejte vejce. Zašlehávejte jedno po druhém. Následně přidejte vanilkový extrakt.
Připravte si kokosovou mouku a k ní přidejte prášek do pečiva a skořici. Moučnou směs promíchejte, přidejte ji k mokré směsi a důkladně prošlehejte.
Hotové těsto přendejte do formy na bábovku a rovnoměrně ho rozetřete. Formu vložte do trouby předehřáté na 180°C a bábovku pečte 30 minut nebo dokud nevyjde špejle čistá.
Po upečení nechte bábovku chvíli chladnout a poté ji vyklopte a nechte úplně vychladnout. Před podáváním jí můžete poprášit skořicí.