Koleno černé čtyřiadvacítky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové koleno
- pivo (Primátor Double 24%)
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- mleté chilli koření
- pečivo
- křen
- hořčice
Postup Koleno černé čtyřiadvacítky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve koleno zakoupíme v dobrém obchodě.
Poté ho očistíme ve studené vodě.
Ostrým nožem nařežeme kůži na tzv.proužky.
Následně koleno řádně osolíme a vetřeme rozmačkaný česnek (i ke kosti).
Do pekáče nakrájíme na kroužky cibuli, vlejeme cca 2dcl černého piva a na to vložíme koleno kůží nahoru.
Pečeme 1,5hod na 140°C. Potom otevřeme horní víko pekáče a posypeme kůži trochou čili kořením, dolejeme trošku černého piva, lžičkou šťávy z výpeku polejeme kůži. Pekáč opět zakryjeme víkem.
Teplotu zvedneme na 160°C a čekáme další cca 1- 1,5 hodiny.
Poté horní víko pekáče odklopíme, dolejeme zbytek piva (možno i trochu vody) a necháme udělat křupavou kůžičku. Podáváme s pečivem, hořčicí, křenem atd.atd.-vždyť to znáte!