Bezlepkové ořechové dezertky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 200 g mouky Jizerky
- 100 g mouky Unimix
- 200 g tuku
- 120 g vlašských ořechů
- 80 g moučkového cukru
- Náplň:
- balíček bezlepkových piškotů
- rum
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- kakao
- Poleva:
- 2 žloutky
- 70 g moučkového cukru = utřeme
Postup Bezlepkové ořechové dezertky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smícháme, necháme vychladnout, vyválíme, vykrajíme, upečeme při 170°C cca 8-9 minut, třeba hlídat.
Balíček piškotů rozdrtíme nebo pomeleme, navlhčíme rumem.
Vyšleháme máslo s oběma cukry, přidáme kakao a vmícháme navlhčené piškoty.