Koláč s jablky a whisky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 hrnečky (250 ml) oloupaných a nakrájených středně velkých jablek (5-6)
1 hrneček rozinek
1/2 hrnečku Whisky (zaměnit za jablkovou šťávu, pokud je to pro děti)
3 vejce
1,5 hrnečku cukru (může být i méně)
3/4 hrnečku oleje
2 hrnečky mouky
2 kávové lžičky jedlé sody
2 kávové lžičky skořice
1/4 kávové lžičky umletého hřebíčků
1/2 kávové lžičky soli
1 hrneček vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Do misy dame jablka, rozinky a whisky. Vse promichame a nechame stat.

  2. Mezitim si pripravime dalsi misu s moukou, jedlou sodu, skorice, hrebicek a sul a dobre promichame.

  3. V dalsi velke mise uslehame dohromady 3 vejce, cukr, olej.

  4. K tomu pridame mouku, kterou jiz mame predem pripravenou a s michanou s ostatnimi surovinami, potom pridame jablkovou smes a orechy.

  5. Dame do predem vymasteneho a moukou vysypaneho pekacku o velikosti asi 25cm x 35cm.

  6. Peceme pri teplote 180 stupnu asi 50-55 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!