Koláč s jablky a whisky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 hrnečky (250 ml) oloupaných a nakrájených středně velkých jablek (5-6)
- 1 hrneček rozinek
- 1/2 hrnečku Whisky (zaměnit za jablkovou šťávu, pokud je to pro děti)
- 3 vejce
- 1,5 hrnečku cukru (může být i méně)
- 3/4 hrnečku oleje
- 2 hrnečky mouky
- 2 kávové lžičky jedlé sody
- 2 kávové lžičky skořice
- 1/4 kávové lžičky umletého hřebíčků
- 1/2 kávové lžičky soli
- 1 hrneček vlašských ořechů
Postup Koláč s jablky a whisky
Postup přípravy receptu
-
Do misy dame jablka, rozinky a whisky. Vse promichame a nechame stat.
Mezitim si pripravime dalsi misu s moukou, jedlou sodu, skorice, hrebicek a sul a dobre promichame.
V dalsi velke mise uslehame dohromady 3 vejce, cukr, olej.
K tomu pridame mouku, kterou jiz mame predem pripravenou a s michanou s ostatnimi surovinami, potom pridame jablkovou smes a orechy.
Dame do predem vymasteneho a moukou vysypaneho pekacku o velikosti asi 25cm x 35cm.
Peceme pri teplote 180 stupnu asi 50-55 minut.