Rajská jablíčka, plněná domácí lučinou s vejci a křenem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

200 g domácí lučiny
4 vejce
2 polévkové lžíce změklého másla
pažitka
petrželka
sůl
1,5 lžičky čerstvě nastrouhaného křenu
sůl
6-8 cherry rajčátek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nahrubo nastrouháme.

  2. Domácí lučinu smícháme s vychladlými uvařenými vejci, se změklým máslem, nastrouhaným čerstvým křenem a pažitkou.

  3. Větší tvrdší rajčátka omyjeme, seřízneme vršek a vydlabeme.

  4. K lučinové směsi přidáme vnitřky z rajčat a vše promícháme. Směsí naplníme rajčátka, dozdobíme pažitkou, petrželkou a podáváme s pečivem.

  5. Přidávám recept na domácí lučinu podle Bibinky: 3 velké bílé jogurty (jeden 500 ml), 1 celá smetana na vaření, nebo šlehačka(250 ml), špetka soli, větší hustý cedník, plátýnko.

  6. Postup: v míse smícháme jogurty se smetanou a solí, směs přendáme do cedníku s plátýnkem, trochu překryjeme a cedník položíme na misku, která by měla mít na odkapávání pod cedníkem prostor, aby dobře odkapávala syrovátka po 24 hodin v lednici.

  7. Hotovou Lučinu si dáme do nějaké plastové krabičky a uložíme si jí v lednici. Měla by takto uchovaná vydržet docela dlouho/.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!