Kokosový Florida Key Lime Pie

Recepty, Cukroví

Suroviny

Korpus:
120 g jemných ovesných vloček
120 g hladké mouky
50 g vysokoprocentní čokolády
120 g vychlazeného másla
špetka soli
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce třtinového cukru
6 lžic vody
Limetkový krém:
1 plechovka kokosového mléka
2 žloutky
2 celá vejce
3 lžíce bílého cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
kůra z 1 limetky
šťáva ze 4 limetek a 1 citronu
citronová šťáva nebo Lemon Curd na potření

Postup přípravy receptu

  1. Na výrobu korpusu je ideální použít mixer. To dáte všechny ingredience kromě vody do mixeru a během minuty z nich máte drobenku, do které přidáváte postupně vodu, až vám vznikne vláčné těsto.

  2. Pokud mixer nemáte, dejte si do mísy mouku a vločky, sůl, prášek do pečiva a cukr. Přidejte jemně nastrouhanou čokoládu, a kousky másla.

  3. Postupně přidávejte vodu a zpracujte do vláčného, ale pevného těsta.

  4. Těsto vymačkejte v rovnoměrné vrstvě do dortové nebo koláčové formy. Formu nemusíte nijak vymazávat a ani vykládat pečicím papírem.

  5. Dno koláče propíchejte vidličkou a překryjte kolečkem pečícího papíru.

  6. Na papír nasypte fazole, nebo pečící kuličky.

  7. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 až 20 minut.

  8. Zatím co se vám bude péct korpus, připravte si náplň.

  9. V hluboké míse pečlivě rozmíchejte kokosové mléko s ostatními ingrediencemi.

  10. Limetky jsou obvykle hodně skoupé na šťávu, proto je nejdříve vší silou poválejte dlaní po stole.

  11. Pak je teprve rozřízněte a vymáčkněte z nich i poslední kapku. Neděste se, náplň je naprosto tekutá, dalším pečením ale ztuhne.

  12. Našlehanou náplň nalijte do upečeného korpusu a opatrně přeneste do trouby rozehřáté na 150 stupňů a tam pečte dalších 30 minut.

  13. Hotový koláč není úplně tuhý, ale má spíš pudinkovou konzistenci. Pokud se vám začne na povrchu připalovat, můžete jej překrýt alobalem.

  14. Hotový koláč potřete citronovou šťávou, nebo použijte Lemon Curd a nechte vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!