Kokosové mušle

Recepty, Cukroví

Suroviny

Linecké těsto:
140 g tuku
140 g hladké mouky
1 žloutek
voda
Kokosová nepečená hmota:
15 dkg kokosu
15 dkg másla
15 dkg mletého cukru
Na slepení:
libovolný světlý krém
cukrářské perličky

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si klasická linecká kolečka, která si necháme stranou.

  2. Z přísad na kokosovou nepečenou hmotu vytvoříme těsto, z kterého si ukrajujeme kousky, ty obalíme v moučkovém cukru, dáme do formiček na mušličky a vyklepneme.

  3. Pak na linecká kolečka nastříkáme cukrářským sáčkem s vroubkovanou trubičkou pusinku krému a jemně k němu přitlačíme mušličku.

  4. Nakonec dozdobíme perličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!