Kokosová pěna s mátovým krémem z avokáda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kokosová pěna:
-300 ml kokosového mléka
-50 g cukru
-4 plátky želatiny každý plátek o váze 2 g
-300 g smetany na šlehání
-30 ml (3 cl) Malibu
-strouhaný kokos
Mátový krém z avokáda:
-50 g limetkové šťávy (asi 1 a ½ limetky)
-100 g avokáda (čistá váha dužniny, bez pecky a slupky)
-20 lístků máty
-80 g třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Kokosová pěna: Želatinu namočíme do studené vody. Kokosové mléko a cukr zahřejeme dokud se cukr nerozpustí. Do horkého mléka přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu, promícháme a necháme vychladit při pokojové teplotě.

  2. Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji promícháme s vychladlým kokosovým mlékem. Přidáme Malibu a opět dobře promícháme. Formu (aby nám vyšla 2-3 cm vrstva pěny) vyložíme potravinářskou fólií, kterou necháme přesahovat. Kokosovou hmotu nalijeme do misky, zakryjeme fólií a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.

  3. Kokosovou pěnu vyndáme z misky a nakrájíme ji na kostky a ty obalíme ve strouhaném kokosu.

  4. Mátový krém z avokáda: Z limetek vymačkáme šťávu. Avokádo přepůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu. Avokádo, šťávu, cukr a mátové lístky rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Kokosovou pěnu podáváme s malým množstvím mátového krému.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!