Kocmrda

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
1-2 stroužky česneku
drcený kmín
sůl
25 g sádla
20 g hladké mouky
mleté nové koření
lžička octa

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané, pokrájené brambory dáme do hrnce vařit s kmínem, česnekem a solí doměkka.

  2. Na pánvičce na sádle osmahneme mouku, přidáme velikou špetku (i dvě) mletého nového koření a zakápneme octem.

  3. Brambory scedíme, i s česnekem dobře rozmačkáme, vmícháme jíšku a dobře promíchané necháme ještě propařit - buď na okraji plotny nebo v předehřáté troubě (100°C/cca 5-10 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy