Kuře po myslivecku (Pollo alla cacciatora)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- 300 g drcených rajčat
- 6 filetů ančoviček
- černé olivy (doporučuji Kalamata)
- 150 ml kvalitního červeného vína
- 2 stroužky česneku
- 3 bobkové listy
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
- hladká mouka na poprášení masa
- olivový olej
- špetka cukru
- sůl a pepř
Postup Kuře po myslivecku (Pollo alla cacciatora)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna rozdělte v kloubech a rozřízněte na dvě části. Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku nebo v pánvi vhodné i do trouby rozpalte olivový olej, z masa oklepejte přebytečnou mouku a opečte ze všech stran.
Vyjměte a vhoďte posekané stroužky česneku. Malou chvilku je restujte, jen tak dlouho, aby nezhnědly a vraťte zpět maso. Podlijte vínem a nechte většinu odpařit. Přidejte posekané ančovičky, zalijte drcenými rajčaty, vhoďte bobkové listy, rozmarýn, olivy a malinko podlijte vodou nebo vývarem. Dochuťte solí a trochou cukru, abyste zmírnili kyselost rajčat, je-li potřeba.
Přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 °C. V průběhu pečení jednou obraťte, případně podlijte. Po zhruba 40ti minutách odklopte a maso dopečte.