Kuře po myslivecku (Pollo alla cacciatora)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
300 g drcených rajčat
6 filetů ančoviček
černé olivy (doporučuji Kalamata)
150 ml kvalitního červeného vína
2 stroužky česneku
3 bobkové listy
několik snítek čerstvého rozmarýnu
hladká mouka na poprášení masa
olivový olej
špetka cukru
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna rozdělte v kloubech a rozřízněte na dvě části. Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku nebo v pánvi vhodné i do trouby rozpalte olivový olej, z masa oklepejte přebytečnou mouku a opečte ze všech stran.

  2. Vyjměte a vhoďte posekané stroužky česneku. Malou chvilku je restujte, jen tak dlouho, aby nezhnědly a vraťte zpět maso. Podlijte vínem a nechte většinu odpařit. Přidejte posekané ančovičky, zalijte drcenými rajčaty, vhoďte bobkové listy, rozmarýn, olivy a malinko podlijte vodou nebo vývarem. Dochuťte solí a trochou cukru, abyste zmírnili kyselost rajčat, je-li potřeba.

  3. Přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 °C. V průběhu pečení jednou obraťte, případně podlijte. Po zhruba 40ti minutách odklopte a maso dopečte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!