Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 150 g pečiva (staršího ale vláčného grahamového nebo celozrnného pečiva - rohlíky, toustový chleba, chleba)
- 40 g celozrnné žitné mouky
- 1 vejce
- sůl
- trochu drceného kmínu
- špetku majoránky
- 10 g česneku (nastrouhaného nebo prolisovaného)
- 20 g pórku(jemně nakrájeného - lze vynechat nebo vyměnit za cibuli)
- zhruba 150 ml vody (nebo mléka - podle potřeby i víc nebo méně, dávat po částech a dle potřeby)
Postup Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva
Postup přípravy receptu
-
Starší, ale vláčné pečivo nakrájíme na menší kostky, zvlhčíme vodou s rozkvedlaným žloutkem, přidáme koření, sůl, česnek, nakrájený pórek, mouku, vše smícháme společně se sněhem z bílku.
Zhruba 5 minut necháme odpočinout a uděláme 8 kuliček, v rukou je pomačkáme do koule, aby držely pohromadě.
Vaříme je v páře 8 - 10 minut.
Já použíla větší kastról a úplně rozevřený pařáček na knedlíky. Je dobré ho potřít trochu olejem, aby se knedlíky nepřilepily, ale půjde to i bez toho. Příště budu muset pórek jemněji nakrájet.