Ptáček z krůtích prsou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 plátky z krůtích prsou
1 lžička hořčice
100 g slaniny vcelku + asi 50 g slaniny do základu
1,5 cibule
1 kus kyselé okurky
200 g kuřecí šunky vcelku
1 vajíčko
sůl
pepř popřípadě kousek masoxu -(nemusí být)
1 lžička hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme špalíček slaniny, špalíček kuřecí šunky, 1/4 okurky, 1/4 cibule a 1/4 vajíčka. Zbytek vajíčka přidáme po uvaření do omáčky.

  2. Ptáčky svineme, zajistíme párátky a zprudka opečeme ze všech stran na slanině a cibuli osmažené dorůžova. Opečené maso zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme asi 20 minut.

  3. Hotové ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené vajíčko, které nám zbylo. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!