Ptáček z krůtích prsou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 plátky z krůtích prsou
- 1 lžička hořčice
- 100 g slaniny vcelku + asi 50 g slaniny do základu
- 1,5 cibule
- 1 kus kyselé okurky
- 200 g kuřecí šunky vcelku
- 1 vajíčko
- sůl
- pepř popřípadě kousek masoxu -(nemusí být)
- 1 lžička hladké mouky na zahuštění
Postup Ptáček z krůtích prsou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme špalíček slaniny, špalíček kuřecí šunky, 1/4 okurky, 1/4 cibule a 1/4 vajíčka. Zbytek vajíčka přidáme po uvaření do omáčky.
Ptáčky svineme, zajistíme párátky a zprudka opečeme ze všech stran na slanině a cibuli osmažené dorůžova. Opečené maso zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme asi 20 minut.
Hotové ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené vajíčko, které nám zbylo. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.