Vitamínový salát z pečené červené řepy

Recepty, Saláty

Suroviny

Červená řepa
jablka
mrkev
křen
olivový olej
jablečný ocet
cukr krupice
ocet
Množství dle strávníků

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu omyjeme, vložíme do sáčků, které jsme si udělali z alobalu, pokapeme trochou olivového oleje a jablečného octa.

  2. Uzavřeme, dáme na pekáček a dle velikosti pečeme až hodinu a půl na 170°C.

  3. Necháme chvilku vychladit, oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, jablka a trochu křenu (tolik, kolik kdo má rád).

  4. Dochutíme cukrem a octem, promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!