Čokoládový puding s dušenými jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 jablek
- 100 g cukru
- 1 citron - šťáva
- 1 celá skořice
- 5 hřebíčků
- voda
- 2 čokoládové pudinky
- 1 lžíce kakaa
- 6 lžic cukru
- 8 dcl mléka
Postup Čokoládový puding s dušenými jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na silné plátky, které dáme společně s vodou, citronovou šťávou a kořením do hrnce a vaříme asi 15 minut a odstavíme.
Z mléka, pudinku, cukru uvaříme pudink dle postupu na sáčcích. Do horkého zamícháme kakao. Do sklenic pak vrstvíme vrstvu jablíček, vrstvu pudinku.
Až jsou sklenice plné, končíme vrstvou pudinku. Necháme vychladit a pak už jen stačí popřát dobrou chuť.