Klobásy v bramborovém těstě se zelím a cibulkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 ostravské klobásy ostravské nebo šunkové klobásy polosuché
- 2x směs Bramborové knedlíky v prášku
- 400 g kysaného zelí
- 4 velké cibule
- olej
- cukr
- sůl
- 1/2 lžičky kmínu
Postup Klobásy v bramborovém těstě se zelím a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Ze směsi si připravíme bramborové těsto, které si rozdělíme na 4 díly a obalíme jím rovnoměrně nožičky klobás. Vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 20 minut. Poté vyjmeme a nakrájíme na kolečka.
Na troše oleje orestujeme 1/2 cibule nakrájené na kostičky, přidáme zelí i s lákem, kmín, sůl a cukr podle chuti a nepřikryté necháme vydusit všechnu tekutinu. Průběžně mícháme.
Zbytek cibule nakrájíme na měsíčky a osmažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje, osmaženou cibulku vyjmeme na talířek s papírovou utěrkou a necháme okapat od oleje, částečným vychladnutím je pak pěkně křupavá.