Klobásy v bramborovém těstě se zelím a cibulkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 ostravské klobásy ostravské nebo šunkové klobásy polosuché
2x směs Bramborové knedlíky v prášku
400 g kysaného zelí
4 velké cibule
olej
cukr
sůl
1/2 lžičky kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Ze směsi si připravíme bramborové těsto, které si rozdělíme na 4 díly a obalíme jím rovnoměrně nožičky klobás. Vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 20 minut. Poté vyjmeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Na troše oleje orestujeme 1/2 cibule nakrájené na kostičky, přidáme zelí i s lákem, kmín, sůl a cukr podle chuti a nepřikryté necháme vydusit všechnu tekutinu. Průběžně mícháme.

  3. Zbytek cibule nakrájíme na měsíčky a osmažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje, osmaženou cibulku vyjmeme na talířek s papírovou utěrkou a necháme okapat od oleje, částečným vychladnutím je pak pěkně křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!