Zdravé burgery
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 360 g mletého hovězího masa
- 0,5 šálku ovesných vloček
- 1 vejce
- 2 střední mrkve
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- majoránka nebo provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup Zdravé burgery
Postup přípravy receptu
-
Vločky namočíme do půl šálku teplé vody, mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme. Do mísy k mletému masu přidáme vločky, mrkev, cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření a poctivě promícháme. Směs pak v cca 1-2 cm silné vrstvě rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct. Pečeme cca 30 minut.
Upečený plát necháme lehce zchladnout a krájíme na porce odpovídající našemu hladu. Hodí se do hamburgerů, ale i k bramborové kaši nebo rajské omáčce. Pro obzvlášť vypečenou kůrčičku můžete směs před pečením potřít trochou oleje s kořením, které máte rádi.