Polévka z červené čočky a pikantní klobásy
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 sáčku červené čočky
- 1 větší pikantní papriková klobása
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- kousek celeru
- 3-4 stroužky česneku
- lžička hladké mouky (nemusí být)
- špetka římského kmínu
- kousek sádla
- pepř
- sůl
- majoránka
- vývar nebo voda
Postup Polévka z červené čočky a pikantní klobásy
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle společně s nakrájeným česnekem. Přidáme klobásu nakrájenou na kousky a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer nahrubo. Vše krátce opečeme a kdo chce polévku hustší, vmíchá mouku a ještě krátce orestuje.
Vše zalijeme vývarem a přidáme propláchnutou čočku, sůl a kmín. Vaříme do měkka cca 10-15 minut a občas promícháme. Nakonec polévku dochutíme pepřem a zvýrazníme chuť majoránkou. Na talíři můžeme posypat natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.