Kari tykev na sladko
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 tykev (asi 1 kg)
- 5 brambor
- 1 čínské zelí
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 cibule
- 2 lžíce zelené kari pasty
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce pomerančového džemu
- 2 lžíce smetany
- petrželová nať
Postup Kari tykev na sladko
Postup přípravy receptu
-
Do hlbšej panvice dáme olej a rozohrejeme ho. Vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, kari pastu a kurkumu. Za stáleho miešania pražíme asi 3 minúty.
Vložíme na hrubé rezance nakrájanú tekvicu, zemiaky narezané na väčšie kocky, džem a zalejeme vývarom. Zakryjeme a dusíme 15 minút.
Pridáme limetkovú šťavu a smotanu. Premiešame.
Navrch položíme čínsku kapustu narezanú po dĺžke, zakryjeme a povaríme, kým kapusta nezavädne (cca 3 minúty).
Ihneď podávame posypané vňaťou.