Krkovička plněná v cibuličce pečená
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g veřové krkovice bez kosti
- 400 g kyselého zelí
- 2 nožky klobásy
- 50 g špeku
- 3 velké cibule
- 1 polévkoová lžíce sádla
- sůl
- mletý černý pepř
Postup Krkovička plněná v cibuličce pečená
Postup přípravy receptu
-
Z opláchnuté a osušené krkovičky uřízneme 2 pláty na plnění tak, že ostrým nožem zařízneme dvou cm plát masa a nedořízneme až do konce a druhý dvou cm plát dořízneme. Po rozložení a naklepání nám vznikne větší plát masa na plnění. Postup zopakujeme ještě jednou.
Jemně rozklepané pláty masa mírně osolíme a lehce poprášíme pepřem. Každý plát masa poklademe zelím, dáme celou nožku klobásky, zavineme do závitku a spíchneme kovovou jehlou. Pokud nemáme, můžeme ovázat motouzem, nebo nití.
Špek nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu a minutku osmahneme. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na jemné půlměsíčky, přidáme ke slanině a necháme společně 4 minuty restovat.
Připravenou naplněnou krkovici vložíme na pánvičku s rozehřátým sádlem a necháme ze všech stran osmahnout (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme na cibulový základ, výpek v pánvičce zalijeme 2dl horké vody, necháme převařit a přilijeme do kastrolu s masem a cibulí.
Vložíme do předem předehřáté trouby a pod pokličkou pečeme na nejvyšším stupni 35 minut. Poté troubu ubereme na minimum, pokličku odstraníme a dopékáme na barvu dalších 15 minut. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, nebo bramborový knedlík.