Ovocný koláč s želatinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3/4 hrnku polohrubé mouky
3 vejce
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku oleje
1/2 sáčku prášku do pečiva
1/2 hrnku cukru
džem na pomazání
Pudink:
1/2 sáčku vanilkového pudinku
300 ml mléka
1 vanilkový cukr
Na posypání libovolné ovoce:
jahody
višně
maliny
Želatina:
1 sáček červeného želé
2 lžíce cukru
125 ml vody
125 ml ovocné štávy

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a mléko. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy nebo na menší plech. Upečeme při 180°C 15-20 minut.

  2. Upečené potřeme džemem. Uvaříme pudink a horký ho ihned nalijeme na džemem potřený korpus a na pudink poklademe ovoce.

  3. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku, ještě vlažnou jí zalijeme ovoce a necháme jí v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!