Ovocný koláč s želatinou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1/2 hrnku cukru
- džem na pomazání
- Pudink:
- 1/2 sáčku vanilkového pudinku
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- Na posypání libovolné ovoce:
- jahody
- višně
- maliny
- Želatina:
- 1 sáček červeného želé
- 2 lžíce cukru
- 125 ml vody
- 125 ml ovocné štávy
Postup Ovocný koláč s želatinou
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a mléko. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy nebo na menší plech. Upečeme při 180°C 15-20 minut.
Upečené potřeme džemem. Uvaříme pudink a horký ho ihned nalijeme na džemem potřený korpus a na pudink poklademe ovoce.
Želatinu připravíme podle návodu na sáčku, ještě vlažnou jí zalijeme ovoce a necháme jí v chladu ztuhnout.