Tagliatelle s hříbkovou omáčkou a masovými koulemi
Recepty, TěstovinySuroviny
- asi 300 g hovězího mletého masa
- hrnek pokrájených hříbků
- těstoviny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 ml smetany
- 100 ml bílého vína
- sůl
- pepř
- koření masové koule (novinka a je to bomba)
- 1 vajíčko
- hrst strouhanky
Postup Tagliatelle s hříbkovou omáčkou a masovými koulemi
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do misky. V kastrůlku si na oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme k masu a zamícháme. Pak ještě přidáme sůl, pepř, trochu koření na masové koule, česnek, vajíčko a strouhanku. Uděláme koule, které ze všech stran orestujeme na troše oleji. Dáme stranou.
V menším kastrůlku rozpustíme trochu másla a dáme hříbky. Krátce orestujeme a podlijeme vínem. Necháme víno vyvařit a dochutíme solí a pepřem.
Smetanu vyšleháme ne moc do tuha a vlijeme k houbám. Promícháme. Necháme zhoustnout, nemusíme zahušťovat. POdáváme s těstovinama a masovýma koulema.