Tagliatelle s hříbkovou omáčkou a masovými koulemi

Recepty, Těstoviny

Suroviny

asi 300 g hovězího mletého masa
hrnek pokrájených hříbků
těstoviny
2 cibule
4 stroužky česneku
250 ml smetany
100 ml bílého vína
sůl
pepř
koření masové koule (novinka a je to bomba)
1 vajíčko
hrst strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do misky. V kastrůlku si na oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme k masu a zamícháme. Pak ještě přidáme sůl, pepř, trochu koření na masové koule, česnek, vajíčko a strouhanku. Uděláme koule, které ze všech stran orestujeme na troše oleji. Dáme stranou.

  2. V menším kastrůlku rozpustíme trochu másla a dáme hříbky. Krátce orestujeme a podlijeme vínem. Necháme víno vyvařit a dochutíme solí a pepřem.

  3. Smetanu vyšleháme ne moc do tuha a vlijeme k houbám. Promícháme. Necháme zhoustnout, nemusíme zahušťovat. POdáváme s těstovinama a masovýma koulema.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!