Tvarohová galette s rebarborou a jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky celozrnné mouky
2 lžíce přepuštěného másla
150 ml studené vody
3 lžíce medu (pokud máte raději sladší dezerty, můžete přidat více medu)
1 vanička odtučněného tvarohu
4 řapíky rebarbory
1 hrnek jahod

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout. Mezitím si očistíme, oloupeme a nakrájíme rebarboru a jahody na kousky.

  2. Nakrájenou rebarboru a jahody přendáme do hrnce, přidáme 1 lžíci medu, 2 lžíce vody a necháme cca 10 minut povařit. Med se krásně vpije do ovoce a tím ho zároveň osladí. Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme ho na placku. Placku potřeme tvarohem, ve kterém jsme si rozmíchali lžíci medu. Nerozetírejte tvaroh až úplně k okrajům, protože ty se budou ohýbat.

  3. Na tvaroh rozetřete jahody s rebarborou. Nakonec okraje těsta přehněte přes náplň. Takto připravenou galette přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!