Tvarohová galette s rebarborou a jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 150 ml studené vody
- 3 lžíce medu (pokud máte raději sladší dezerty, můžete přidat více medu)
- 1 vanička odtučněného tvarohu
- 4 řapíky rebarbory
- 1 hrnek jahod
Postup Tvarohová galette s rebarborou a jahodami
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout. Mezitím si očistíme, oloupeme a nakrájíme rebarboru a jahody na kousky.
Nakrájenou rebarboru a jahody přendáme do hrnce, přidáme 1 lžíci medu, 2 lžíce vody a necháme cca 10 minut povařit. Med se krásně vpije do ovoce a tím ho zároveň osladí. Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme ho na placku. Placku potřeme tvarohem, ve kterém jsme si rozmíchali lžíci medu. Nerozetírejte tvaroh až úplně k okrajům, protože ty se budou ohýbat.
Na tvaroh rozetřete jahody s rebarborou. Nakonec okraje těsta přehněte přes náplň. Takto připravenou galette přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 minut.