Karbanátky z mletého masa a květáku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa
150-200 g syrového květáku
50 g strouhaného sýru
1 vejce
1 menší cibule
1-2 stroužky česneku
strouhanka podle potřeby
špetka majoránky nebo jiné oblíbené koření
sůl
pepř
petrželka
---
mouka
vejce
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák nastrouháme na jemném struhadle, cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Smícháme maso, vejce, květák a zbývající suroviny.

  2. Masovou směs dobře vypracujeme a dochutíme. Tvarujeme ploché karbanátky a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

  3. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku pozvolna z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Dobré jsou i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!