Karbanátky z mletého masa a květáku
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa
- 150-200 g syrového květáku
- 50 g strouhaného sýru
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 1-2 stroužky česneku
- strouhanka podle potřeby
- špetka majoránky nebo jiné oblíbené koření
- sůl
- pepř
- petrželka
- ---
- mouka
- vejce
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup Karbanátky z mletého masa a květáku
Postup přípravy receptu
-
Květák nastrouháme na jemném struhadle, cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Smícháme maso, vejce, květák a zbývající suroviny.
Masovou směs dobře vypracujeme a dochutíme. Tvarujeme ploché karbanátky a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Smažíme ve vyšší vrstvě tuku pozvolna z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Dobré jsou i studené.