Karamelové košíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na těsto:
250 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
140 g másla
2 žloutky
Na krém:
1 plechovka Salka
140 g másla
čokoládová poleva
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Těsto tence vmáčkneme do formiček na košíčky a pečeme v troubě na 170°C. Ihned je vyklepneme a necháme vychladnout.

  2. Salko na krém dáme na 2,5 hodiny v zavřené plechovce vařit při mírném varu. Poté ho taktéž necháme vychladnout a vmícháme do něj změklé máslo. Vyšleháme do hladkého krému, kterým plníme košíčky.

  3. Opět necháme nejlépe do druhého dne v chladu ztuhnout. Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou a polovinou mandle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!