Karamelové košíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 140 g másla
- 2 žloutky
- Na krém:
- 1 plechovka Salka
- 140 g másla
- čokoládová poleva
- mandle
Postup Karamelové košíčky
Postup přípravy receptu
-
Těsto tence vmáčkneme do formiček na košíčky a pečeme v troubě na 170°C. Ihned je vyklepneme a necháme vychladnout.
Salko na krém dáme na 2,5 hodiny v zavřené plechovce vařit při mírném varu. Poté ho taktéž necháme vychladnout a vmícháme do něj změklé máslo. Vyšleháme do hladkého krému, kterým plníme košíčky.
Opět necháme nejlépe do druhého dne v chladu ztuhnout. Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou a polovinou mandle.