Kapr s balkánským sýrem, smetanou a křenem
Recepty, RybySuroviny
- 1 kg porcovaného kapra
- 100 g másla
- 150 g balkánského sýra
- 50 g křeníku nebo strouhaného křenu
- kelímek sladké smetany
- sůl
Postup Kapr s balkánským sýrem, smetanou a křenem
Postup přípravy receptu
-
Naporcovaného kapra mírně osolíme - balkánský sýr je někdy slanější. Dáme do pekáčku vymazaného máslem, na porce dáme pár kousků másla a pečeme asi 10 minut.
Pak posypeme křenem, rozdrobeným balkánským sýrem a podlijeme smetanou. Dáme zpět do trouby a zapékáme, až jde ryba od kostí.
Smetana se sýrem a křenem vytvoří pikantní omáčku. Podáváme s chlebem nebo s brambory a přáním dobré chuti. Pokud podáme ohřívané, omáčka se rozleží a získá na chuti.