Kapr na másle se smetanovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 ks kapra
- asi 60 g másla
- 250 ml zeleninového vývaru
- 200 g zakysané smetany
- 100 ml smetany ke šlehání
- asi 1 lžíce mouky
- cukr
- citrónová šťáva
- sůl
- mletý černý pepř
- svazek kopru
Postup Kapr na másle se smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple.
Výpek zalijeme vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a vše krátce povaříme. Základ na omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme vařit asi 5 minut.
Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Nakonec do ní vmícháme nasekaný kopr. Kapra podáváme s vařenými bramborami, celý pokrm přelijeme smetanovou omáčkou.