Kapr na česneku pečený v troubě
Recepty, RybySuroviny
- 3 porce kapra
- 1 velká lžíce oleje
- 3 velké stroužky česneku
- 1 lžička nasekané petržele
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- trochu čtyřbarevného pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 3 plátky másla
Postup Kapr na česneku pečený v troubě
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené porce kapra nakrájíme na hřbetu po 3 mm. Do mističky dáme olej, mletý pepř, kmín, na jemno nasekanou petržel, česnek rozetřený se solí a promícháme. Směsí potřeme kapra a necháme odležet.
Porce kapra dáme na prkénku kůží dolů. Do menšího cedníku dáme mouku a porce kapra poprášíme pouze na vrchní straně. Do talíře na polévku dáme vejce, nešleháme, jen třikrát opatrně píchnutím do žloutku zamícháme. Grilovací pekáč nebo misku z varného skla vytřeme olejem.
Porce kapra namáčíme v málo rozšlehaném vejci pouze pomoučněnou stranou, dáme na pekáč a na každou porci položíme plátek másla. Dáme péct do vyhřáté trouby na 230°C jen na 10 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a v horkovzdušné troubě dopečeme dozlatova.