Banánová bábovka s vůní perníku

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 menší vejce
špetka soli
150 g cukru krupice
1 lžíce domácího vanilkového cukru
smetana ke šlehání
250 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku do perníku
koření do perníku
1 lžička skořice
2 zralé banány

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, smícháme s kypřícím práškem do perníku, kořením do perníku a skořicí.

  2. V hlubším talíři rozmačkáme banány, případně si můžeme pomoci ponorným mixérem. V jiné míse vyšleháme celá vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny, přidáme smetanu ke šlehání a ještě chvíli šleháme.

  3. Přidáme prosátou mouku s práškem do perníku a kořením, nakonec přimícháme rozmačkané/rozmixované banány.

  4. Hladké těsto nalijeme do předem vymazané, hrubou moukou vysypané formy na bábovku a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!