Banánová bábovka s vůní perníku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 menší vejce
- špetka soli
- 150 g cukru krupice
- 1 lžíce domácího vanilkového cukru
- smetana ke šlehání
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku do perníku
- koření do perníku
- 1 lžička skořice
- 2 zralé banány
Postup Banánová bábovka s vůní perníku
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s kypřícím práškem do perníku, kořením do perníku a skořicí.
V hlubším talíři rozmačkáme banány, případně si můžeme pomoci ponorným mixérem. V jiné míse vyšleháme celá vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny, přidáme smetanu ke šlehání a ještě chvíli šleháme.
Přidáme prosátou mouku s práškem do perníku a kořením, nakonec přimícháme rozmačkané/rozmixované banány.
Hladké těsto nalijeme do předem vymazané, hrubou moukou vysypané formy na bábovku a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut