Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 6 jehněčích kotletek
- Na marinádu:
- sůl
- pepř
- lžíce hořčice
- šťáva z jednoho citronu
- 100 ml oleje
- pár kapek worcestru
- větvička tymiánu
- větvička rozmarýnu
- Na bylinkové máslo:
- asi 120 g másla
- směs čerstvých bylinek (já použila petrželku, oregano, estragon, šalvěj)
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
- Na salát:
- listy z červené řepy
- sůl
- sečuánský pepř
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- brambory
- trs rajčátek
Postup Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Kotletky si upravíme tak, aby vzhledově část kosti byla bez masa.
Připravíme si marinádu, kde smícháme veškeré ingredience a polijeme tím připravené maso v míse. Přidáme natrhané bylinky, tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin.
Brambory uvaříme celé ve slupce do poloměkka.
V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme jemně nasekané bylinky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Necháme vychladit.
Listy salátu dáme do mísy, přidáme krátce restovanou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme.
Brambory na pánvi opečeme spolu s rajčátky.
Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minut z každé strany. Pak dáme do alobalu 2 minutky odpočinout a můžeme servírovat.
Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknuté brambory, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.