Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

6 jehněčích kotletek
Na marinádu:
sůl
pepř
lžíce hořčice
šťáva z jednoho citronu
100 ml oleje
pár kapek worcestru
větvička tymiánu
větvička rozmarýnu
Na bylinkové máslo:
asi 120 g másla
směs čerstvých bylinek (já použila petrželku, oregano, estragon, šalvěj)
2 stroužky česneku
sůl a pepř
Na salát:
listy z červené řepy
sůl
sečuánský pepř
1 červená cibule
2 stroužky česneku
brambory
trs rajčátek

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky si upravíme tak, aby vzhledově část kosti byla bez masa.

  2. Připravíme si marinádu, kde smícháme veškeré ingredience a polijeme tím připravené maso v míse. Přidáme natrhané bylinky, tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin.

  3. Brambory uvaříme celé ve slupce do poloměkka.

  4. V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme jemně nasekané bylinky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Necháme vychladit.

  5. Listy salátu dáme do mísy, přidáme krátce restovanou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme.

  6. Brambory na pánvi opečeme spolu s rajčátky.

  7. Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minut z každé strany. Pak dáme do alobalu 2 minutky odpočinout a můžeme servírovat.

  8. Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknuté brambory, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!