Kančí (vepřové) na celeru a hrubozrnné hořčici

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g kančího masa (nebo vepřového)
- já použila zbytek plece a kýty
1/2 většího celeru
1 velká cibule
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
4 žampiony
5 kuliček jalovce
snítka čerstvé saturejky
250 ml smetany na vaření
cukr
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  2. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme k ní osmažit nahrubo nastrouhaný celer a hořčici.

  3. Plátky masa vložíme do směsi a z obou stran necháme zatáhnout.

  4. Podlijeme cca 3 dl vody nebo vývaru a dusíme do změknutí masa (asi hodinu). Podle potřeby podléváme.

  5. Maso vyjmeme, udržujeme teplé a omáčku můžeme rozmixovat nebo přepasírovat, vlijeme smetanu a přidáme nakrájené žampiony.

  6. Vaříme ještě cca 10 minut.

  7. Omáčku dochutíme podle chuti cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!