Kančí (vepřové) na celeru a hrubozrnné hořčici
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g kančího masa (nebo vepřového)
- - já použila zbytek plece a kýty
- 1/2 většího celeru
- 1 velká cibule
- 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
- 4 žampiony
- 5 kuliček jalovce
- snítka čerstvé saturejky
- 250 ml smetany na vaření
- cukr
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kančí (vepřové) na celeru a hrubozrnné hořčici
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme k ní osmažit nahrubo nastrouhaný celer a hořčici.
Plátky masa vložíme do směsi a z obou stran necháme zatáhnout.
Podlijeme cca 3 dl vody nebo vývaru a dusíme do změknutí masa (asi hodinu). Podle potřeby podléváme.
Maso vyjmeme, udržujeme teplé a omáčku můžeme rozmixovat nebo přepasírovat, vlijeme smetanu a přidáme nakrájené žampiony.
Vaříme ještě cca 10 minut.
Omáčku dochutíme podle chuti cukrem.