Kančí roládky se sušenými švestkami
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 750 g kančího masa - měla jsem vykostěná žebra
- 100 g sušených vypeckovaných švestek
- 100 g tyrolské slaniny
- 200 ml červeného vína
- 4 lžíce šípkové zavařeniny
- 1 lžíce jablečného octa (s brusinkami - viz foto)
- brusinky
- mrkev
- celer
- petržel
- koření Divočina
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepř
- 2 lžíce mouky
- vývar
- 2 lžíce másla
- olej
- cukr
- sůl
Postup Kančí roládky se sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Maso upravíme na dvě roládky.
Každý plát osolíme, poklademe tyrolským špekem a rozdělíme na ně sušené švestky, které jsme si předem namočili do 50 ml červeného vína.
Zarolujeme a svážeme kuchyňským provázkem.
Každou roládku posypeme kořením Divočina a zprudka opečeme na směsi oleje a másla na pánvi / kdo může dát nádobu PH na sporák, tak přímo v ní /.
Přidáme očistěnou a nakrájenou zeleninu, koření a ještě chvíli restujeme.
Vše přendáme do PH, přilijeme víno, vývar a dáme pomalit na High / 4 hodiny /.
Hodinu před koncem vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody, přidáme ocet, šípkovou marmeládu a společně doděláme.
Roládky vyjmeme, omáčku dochutíme podle chuti cukrem a solí, vyjmeme koření a rozmixujeme.